Nyhetsarkiv

100 dagar kvar till förfesten

Publikglädje på läktaren 2016 Äntligen börjar den snöfria delen av året närma sig sitt slut och idag är det endast 100 dagar kvar till världscuppremiären i Östersund. Den

Praktik bakom kulisserna

SW_MG_9525 Framtida event managern Beatrice Olsson valde att kika in bakom kulisserna på svenska Skidskytteförbundet samt Världscup- och VM organisationen i s

SVT gör storsatsning på skidskyttet

Hanna och Anna SVT har säkrat de exklusiva sändningsrättigheterna för både världscupen och VM i skidskytte från säsongen 2018/2019 till säsongen 2021/2022. Avtalet omfattar därmed fyra säsonger av världscupen och fyra världsmästerskap, med VM i Östersund 2019 som given höjdpunkt på förhand.

Varför vi ska längta till 26 november

Anna Magnusson Stora genombrott, ett mästerskap i motvind och damer på stark frammarsch. Så kan man sammanfatta Sveriges insats under årets världscupsäsong som har bjudit både på höga berg och djupa dalar - men med en klar känsla av att det är något riktigt stort på gång.

Backhoppning ger höga hopp om en norsk skidskyttefest i Östersund

Turneledaren Kajsa Hägle berättar för initierad skidskytteintresserad besökare om världscup och VM i Östersund När världens mest extrema backhoppningstour, Raw Air, kom till Trondheim under torsdagen kunde de 16 000 i publiken även få en försmak på VM i skidskytte 2019 i Östersund. "Det har varit kö i vår monter direkt från när man öppnade grindarna här tills att sista våfflan var uppäten"

Hyr ut ditt boende under VM 2019

Skidskytte102 5-17 mars 2019 står Östersund värd för Skidskytte VM. På Visit Östersund har de redan efterfrågan på boende från många delar av världen. Därför vill önskar de redan nu komma i kontakt med dig som kan tänka dig att hyra ut din bostad till VM-besökare under perioden vecka 8-10 2019.