Funktionshindrade

Alla kan uppleva världscupen på plats!

Vi arbetar kontinuerligt med att den som har begränsad rörlighet eller annat funktionshinder ska få assistans och information om hur man på bästa sätt kan besöka stadion och uppleva den fantastiska idrottsfest, som världscupen är.

Här nedan finner du saker som är bra att veta och känna till innan du beger dig till evenemanget:

  • Vår toalett för rörelsehindrade finns 12 meter från din plats på läktaren.
  • Läktarplatsen för dig ger perfekt vy över händelsernas centrum.
  • Vi har ett bemannat värmerum för er som behöver, endast 11 meter från din plats på läktaren.
  • Vi assisterar besökare med funktionshinder
  • Det är medlemmar ur föreningen Goda Kamrater i Östersund som ger Dig Din speciella service. De kommer att finnas till hands hela tiden som Du är vår gäst.
  • Medlemmarna ur Goda Kamrater har genom åren fått en vana att hantera olika situationer och som med respekt för Din värdighet, komfort och trivsel ser till att Du får en behaglig upplevelse.
  • Vi hjälper gärna till om Du vill köpa Dig en fika, en varmkorv, en hamburgare eller något annat och Du kan också få hjälp med att gå på toaletten, hjälp vid ankomst och återresa och hjälp med transporterna till och från läktaren.

Färdtjänst

Taxi Östersund kan även bistå med färdtjänst.

Särskilda platser finns för främst rullstolsburna och hörselskadade mitt framför skjutvallen. Här finns plats för den rullstolsburne med en ledsagare Vi assisterar dig vid behov från parkeringen till din plats på läktaren.

För bäst service föranmäl gärna din ankomst till nedanstående nummer.
Telefon: + 46 70 228 10 28

 

fh_ledsagare_webBiljetter

För funktionshindrade gäller samma biljettpriser som för övriga åskådare. En glad ledsagare går in gratis i sällskap med den funktionshindrade.
Det är vår övertygelse att alla oavsett funktionsnedsättning ska kunna uppleva skidskytte på plats. Där det är som bäst.

Biljetter kan ni läsa mer om här

fh_wctoasignToaletten är nära tillhands

Vår toalett för funktionshindrade finns 12 meter från din plats på läktaren.

 

fh_stadion2010_hcp_webthumbLäktarplatsen på stadion

Vi har särskilda platser för främst rullstolsburna och hörselskadade mitt framför skjutvallen. Här finns plats för den rullstolsburne med en ledsagare, härifrån känner man atmosfären och stämningen på stadion.

fh_slinga_s

Hörselslinga

Hörselslinga finns på huvudläktaren. Tveka inte att ta kontakt med vår personal på plats för att få hjälp om du är osäker.

fh_handikappskyltParkering

Parkering för åskådare till rullstolsplatserna sker vid Arcturaparkeringen. Du måste ha Ditt handikapparkeringstillstånd tillgängligt för att få disponera parkeringsplatsen.
Vi assisterar dig vid behov från parkeringen till din plats på läktaren. För bäst service föranmäl gärna din ankomst till nedanstående nummer.

 

Eventuella frågor

Slå oss en signal om det är något du tvekar över.
Telefon: + 46 70 228 10 28